Fördjupa dig mer i det ockulta med våra boktips

Vill du lära dig mer om ockultism och paranormala fenomen så kommer det ett par tips från oss här. Det är inte bara faktaböcker vi tipsar om, vissa böcker som det första boktipset är en berättelse av en kvinna som har upplevt närheten till naturens väsen under hela sitt liv. Det är ibland helt vanliga människor som beskriver sina möten med det ockulta.

Det osynliga folket – i naturens magiska värld

Detta är en bok av Mariana Stjerna som har levt nära naturen och upplevt väsen och andra ting som lever där, väsen som andra missar. Men hon har under hela sitt liv sett dessa fara illa på grund av människans exploatering av naturen. Det blir en resa bakåt i tiden, närmare 20 miljoner år tillbaka. Vi får följa med Jan Fridegård, en religionshistoriker och två alver som gör resan tillsammans.

Här finns boken att köpa – https://www.adlibris.com/se/bok/det-osynliga-folket-i-naturens-magiska-varld-9789188362452

The Satanic bible

Detta är en av de mörkaste böckerna i ockultismen. Den tar upp satanismen och innehåller observationer och satanistiska ritualer. Den släpptes i en första upplaga redan 1969 av författaren Anton LaVey. Han har skrivit många böcker inom samma ämne efter denna. Idag är originalet av boken värderat till över 7000 kr. Det är en unik bok som många samlare vill ha. Boken består av fyra delar:

BOOK OF SATAN
BOOK OF LUCIFER
BOOK OF BELIAL
BOOK OF LEVIATHAN

Den finns att köpa hos Adlibris för 69 kr, i pocket. https://www.adlibris.com/se/bok/the-satanic-bible-9780380015399

The Alchemy Reader

Läs om hur man utövade alkemi på medeltiden och hur man tänkte att det skulle bli. Varför gjorde man det, och hur? Boken är utgiven 2003 av Stanton J. Linden. Den innehåller ungefär 300 sidor och är på engelska.

Den är ganska dyr att köpa, The Alchemy Reader kostar hela 712 kr på Adlibris. https://www.adlibris.com/se/bok/the-alchemy-reader-9780521792349

Ockult – oförklarliga fenomen, spöken, vampyrer, varulvar och allt annat som skräms

Detta är en bok skriven av Fredrik Colting, utgiven 2006. Boken Ockult har en liten humoristisk ton men förklarar ändå alla delarna väldigt bra. Boken går igenom allt som vi förknippar med det ockulta och paranormala händelser. Läs om tomtar, troll, zombies, älvor, snömannen, spöken, varulvar och vampyrer. Läs om hemsökta hus, UFO:n, försvunna skepp och flygplan. Boken innehåller verkliga berättelser som inte går att förklara.

Den är i en lagom form på 200 sidor och häftad för 82 kr hos Bokus. http://www.bokus.com/bok/9789185449927/ockult-oforklarliga-fenomen-spoken-vampyrer-varulvar-och-allt-annat-som-skrams/

Occultism in a Global Perspective

Här är en ganska nyutgiven bok skriven av Henrik Bogdan, Gordan Djurdjevic. Den tar upp ockultism på en global nivå, där man har sett ett ökat intresse för det okända. Man besöker olika världsdelar och försöker att förstå varför man intresserar sig för det ockulta och paranormala fenomen.

Boken är helt på engelska och finns att köpa hos Bokus för 734 kr. Lite dyrt men det är en väldigt intressant bok som har ett brett innehåller med observationer från hela världen.

Köp boken Occultism in a Global Perspective här http://www.bokus.com/bok/9781844657162/occultism-in-a-global-perspective/

Hoppas att ni hittar någon bra bok att läsa!